Ring til mig idag på tlf. 27 79 69 60

Hjælp og aflastning til pårørende ved sygdomsforløb

Et langt sygdomsforløb rammer ofte hele familien og er sjældent isoleret til at påvirke den person, sygdommen rammer. Det er svært at håndtere sådan et forløb selv, og man rammes ofte fra alle fronter. Rent fysisk er kroppen ramt af sygdommen, emotionelt og psykologisk set er det stressende at være syg, og sygdom ledsages ofte af mange bekymringer både hos patient og pårørende. Desuden involverer et sygdomsforløb ofte mange praktiske ting, der skal tages stilling til eller mange informationer, der blot er vigtige at huske. Der er altså mange bolde i luften, der skal jongleres, og alt det samtidig at man skal vænne sig til tanken om, at en nær pårørende er ramt af sygdom.

 

Få lettet byrden med bisidderhjælp

Som pårørende kan der være flere årsager til, hvorfor det er enten umuligt eller blot besværligt at tage med til lægesamtaler og hospitalsbesøg. Både arbejde og afstand er hyppige årsager til, hvorfor det som pårørende kan være svært at følge med i et sygdomsforløb. Dertil kommer den emotionelle belastning af at se en kær være hårdt ramt. Derfor kan det ofte være en god idé at overveje, hvordan man bedst bruger sine ressourcer.

Med en bisidder, der er en uvildig tredjepart, får du en ekstra ressource, som kan hjælpe dig som pårørende igennem sygdomsforløbet. Få gode råd til, hvordan du bedst håndterer forløbet og få aflastning til praktiske ting i forbindelse med lægebesøg og indlæggelser. Jeg hjælper desuden også gerne med at forberede børn og unge på hospitalsbesøg, samt hvad man kan forvente at se på en intensivafdeling.

Jeg går til mine klienter med en rummelighed og en åbenhed, der er enormt værdifuld i svære situationer præget af sygdom. Jeg yder en vigtig hjælp til pårørende, når jeg agerer privat ledsager for den sygdomsramte.

 

Privat ledsager

Ledsagehjælpen vil altid tage udgangspunkt i den konkrete livssituation, du og din sygdomsramte pårørende står i. Derfor er det altid op til jer, hvor meget hjælp I ønsker. Jeg hjælper blandt andet med at skabe overblik og gennemsigtighed mellem journal og behandlinger. Derved hjælper jeg med at lette byrden fra de pårørendes skuldre, så de har overskud til blot at være pårørende uden også at skulle fungere advokat eller tovholder på sygdomsforløbet.

Brug for hjælp?

Kontakt Patient Bisidder for en uforpligtende snak om dit/jeres behov på